در هفته گذشته رویدادها و اظهار نظرهای مهمی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که " آمادگی بورس کالا برای خرید و فروش مسکن" ، "نقش ۱۱ ساله بورس کالا در شفافیت معامله محصولات پتروشیمی" ، "بهره گیری از ظرفیت های بورس کالا در توسعه صادرات" و "ابزارهای مالی بورس کالا، دوای درد التهاب قیمت کالاها" از مهم ترین آنها بود.
اطلاعات منتشره از سوی بورس تهران نشان میدهد که تعداد ۲۴۶ هزار و ۶۱۶ میلیون سهم به ارزش ۶۷۹ هزار و ۱۱۳ میلیارد ریال در ۸ ماه نخست سال جاری از طریق معاملات الکترونیکی داد و ستد شده است.
تنوع در روش های مختلف معاملاتی بی شک می تواند سرمایه گذاران بیشتری را به بازار سرمایه جذب کند. با توجه به چنین مزیت هایی که بازار سرمایه نسبت به دیگر بازارها دارد، می توان شاهد رونق بیشتر این بازار در آینده باشیم.
اخلال سامانه معاملات فرابورس که به لغو همه معاملات فرابورس و عذرخواهی مدیرعامل این بازار منجر شد، به موضوعی عادی تبدیل شده است به طوری که هر از چندگاه فعالان بازار سرمایه در ثبت سفارش های خرید و فروش دچار مشکل شده و متحمل ضرر و زیان می شوند.
طبق قانون هر گونه اوراق بهادار از جمله بازار آتی ارز باید در بازار سرمایه شکل بگیرد اما قیمت مرجع این بازار میتواند از بازار نقد کشف شود. این طور که مسئولان میگویند زمانبندی و جزئیات راهاندازی بازار متشکل ارز را نهاد ناظر بازار پول مشخص خواهد کرد.
ارزش روز ۴۹ شرکت حاضر در پرتفوی سهام عدالت با توجه به کاهشهای اخیر شاخص و نمادهای معاملاتی در بازار سهام، از ۱۱۳۱هزار میلیارد ریال به ۱۰۵۲ هزار میلیارد ریال کاهش یافت.